Szalagfüggöny

A szalagfüggönyök elegánsan öltöztetik fel lakását, irodáját, kiváló belső árnyékoló, amely egy karnisból és a benne futó-forduló függőleges lamellák rendszeréből áll. A szalagfüggöny többféle funkcióra használható, legyen szó akár nagy üvegfelületű nyílászárók, irodaházak, bankok, kiállítótermek, állami hivatalok, kirakatok és lakások árnyékolásáráról, vagy akár esztétikai díszítésről, sőt térelválasztóként is kiválóan használható.

A szalagfüggöny korszerű és divatos termék, amely elegáns megjelenést kölcsönöz bármilyen belső térnek, továbbá mozgatásával az elvárásoknak megfelelő mértékben szabályozható a belső térbe jutó fény mennyisége is. A lamellák anyaga nagyon sokféle lehet, ezáltal téve lehetővé azt, hogy Ön bármilyen stílusú berendezéshez kiválaszthassa a hozzá leginkább illő szalagfüggöny anyagot a rendelkezésre álló bőséges színválasztékból. A fényáteresztés nagyságát nagyban befolyásolja a lamellák szövésének sűrűsége, színe, illetve anyagminősége.

Fényáteresztő képessége szerint lehet fényzáró, amely képes a nap sugarait teljesen kizárni a helységből, és lehet fényáteresztő, amely a lamella anyagától függően szűri meg a nap sugarait. A fényáteresztő anyagok különleges színvilágokat és hangulatokat képesek létrehozni az adott helyiségben.

A szalagfüggöny felszerelése egyszerű, szinte kivétel nélkül mindenhova felszerelhető, legyen szó akár mennyezeti, akár oldalfali (állítható 65-250mm oldalfali szerelhetőség) rögzítésről. Működtetésük kézzel vagy motorral egyaránt történhet, a motoros megoldáshoz a fali kapcsolón kívül természetesen távirányító is rendelhető. A szalagfüggöny lamellák 180 fokban elforgathatóak mindkét irányba. Egyenes karnis esetén, nagyobb felületen középről két oldalra illetve jobbra vagy balra gyűjthető össze kézi elhúzással egy gyöngysor segítségével.

A lamellák állásának a szöge és az elhúzás a kezelő szerkezeten található gyöngylánc és elhúzó zsinór segítségével történik. Az irányítást végző egység a szalagfüggöny minkét oldalára elhelyezhető (azonban ferde karnis esetén a függöny kezelése mindig a rövidebb lamellától indul).

További termékeink: Alumínium redőny, redőny motorizálás, reluxa, szúnyogháló, napellenző